ZOEnergy | Over ons
476
page-template-default,page,page-id-476,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Over ons

 

De duurzame stad als vraagstuk

Anderhalf jaar geleden startte het Zero Emissions Cities project. De World Business Council for Sustainable Development (WBCSD), enkele van haar leden èn de gemeente Amsterdam namen hiervoor het initiatief, met als doel om nieuwe oplossingen in een open samenwerking met lokale partijen in Amsterdam Zuidoost te ontwikkelen die bijdraagt aan de transformatie naar een duurzaam, gezond en uitstootvrij gebied.

 

Samenwerking

Een publiek-privaat consortium met Arcadis, Alliander, DNV GL, Engie, TNO en de gemeente Amsterdam heeft dit vraagstuk nu verder opgepakt met de ondertekening van een Letter of Intent, waarin de samenwerking op duurzaamheid in Zuidoost vormt krijgt. Het broeit in Amsterdam Zuidoost weliswaar van de initiatieven en kansen met betrekking tot duurzame energie, energiebesparing en uitwisseling van reststromen, maar er is behoefte is aan een actieve, verantwoordelijke en onafhankelijke partij die deze initiatiefnemers kan ondersteunen en de ideeën verder kan ontwikkelen tot projecten en met nieuwe initiatieven kan komen.

 

ZOEnergy

Het consortium beoogt de oprichting van een entiteit met de naam ZOEnergy. Een lokaal, onafhankelijk en maatschappelijk verankerde duurzaamheidsorganisatie. De deelnemende organisaties en de gemeente Amsterdam nemen de komende zes maanden de tijd en ruimte om ZOEnergy op te richten en concrete invulling te geven met het initiëren, ontwikkelen van duurzame projecten.

Woensdag 8 februari was het startschot van ZOEnergy in de Amsterdam ArenA. Het feestelijk evenement luidt de verandering in van praten naar actie. ZOEnergy doet dat samen met de inwoners, bedrijven en bezoekers van Zuidoost.

DSC_0235

Op 8 februari is ZOEnergy opgericht

Zonnepanelen-amsterdam-arena

Het doel: meer duurzame projecten in Zuidoost